Diensten

Erelonen

Kantoor33 hanteert het principe van artikel 446ter Ger.W. dat stelt: “De advocaten begroten hun ereloon met de bescheidenheid die van hun functie moet worden verwacht.”

Omtrent kosten en ereloon van advocaten wordt veel mist gespoten. Het hoeft nochtans niet zo te zijn. En de cliënt behoort van bij de aanvang te weten dat het ereloon geen onveranderlijk gegeven is en dat er best concrete afspraken worden gemaakt. Een contract tussen advocaat en cliënt wordt door de Orde van Vlaamse Balies ten zeerste aanbevolen.

Afhankelijk van de aard van de zaak zal het ereloon berekend worden volgens de volgende criteria:

-Volgens een uurtarief: Het aantal uren dat aan een zaak gewerkt werd, wordt vermenigvuldigd met het uurtarief. Het uurtarief hang af van verschillende factoren als daar zijn: de ervaring van de advocaat, de deskundigheid, de aard van de zaak, of de zaak dringend was, enz. Het schommelt tussen de € 100,- en de € 200,-  (dit is de regeling die aangewend wordt als er geen andere berekening wordt overeengekomen)

-Volgens de waarde van de zaak: U betaalt een forfaitair percentage van het bedrag waar de zaak om draait. Advocaat en cliënt maken hieromtrent afspraken bij de aanvang van de zaak. (bijvoorbeeld een schuldvordering die sterk betwist wordt)

-Volgens de geleverde prestaties: U betaalt volgens het geleverde werk, het belang van de zaak, de moeilijkheidsgraad, het resultaat, de hoogdringendheid. (bijvoorbeeld een echtscheiding)

-Tegen een vast bedrag: De advocaat en de cliënt spreken een vast bedrag af, ongeacht de prestaties die daar tegenover staan, en zelfs ongeacht het resultaat. (voorbeelden : een echtscheiding met onderlinge toestemming, een huurzaak, …)

-Volgens een abonnement: deze methode geldt enkel voor bedrijven die op regelmatige basis verschillende zaken aan het kantoor toevertrouwen. (voorbeeld : invorderingen van onbetaalde facturen)

Naast het ereloon is tevens een vergoeding verschuldigd voor de kantoorkosten zoals briefwisseling, dactylografie, verplaatsingskosten, voorgeschoten gerechts-, deurwaarders- en uitvoeringskosten,…

Op de geleverde prestaties is 21%BTW verschuldigd.

  Vrijblijvende consultatie

De eerste consultatie is steeds kosteloos.

Op die manier kan u vrijblijvend uw zaak laten evalueren en kennis maken met de werking van ons kantoor.

Contacteer ons

Heeft u vragen? Kunnen wij u met iets verder helpen? Aarzel dan niet om contact met os op te nemen. Wij proberen uw vragen zo snel als mogelijk te beantwoorden.

    Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

    Laatste nieuws